Iz zakulisja lanskega TV šova Mali šef Slovenije 2020
Oglejte si fotogalerijo vsake oddaje ter recepte, ki so jih zakuhali tekmovalci.
Rezultati glasovanja
Pa smo prikuhali konec 2. sezone oddaje Mali šef Slovenije. Čestitke vsem kuharskim mojstrom!
Ustvarjali ste izjemne jedi in vsi ste si zaslužili naziv Mali šef Slovenije.
Rezultati so naslednji:
Po izboru žirije iz oddaje Mali šef Slovenije:
- Prvouvrščena šola: 10.000 EUR OŠ Preska, Medvode
- Drugouvrščena šola: 6.000 EUR OŠ Miklavž na Dravskem polju
- Tretjeuvrščena šola: 5.000 EUR OŠ Anton Ukmar, Koper
Po izboru glasov kupcev:
- Četrtovrščena šola: 3.000 EUR OŠ Mengeš, Mengeš (15.708 glasov)
- Petouvrščena šola: 2.000 EUR OŠ Montessori, Maribor (5.245 glasov)
- Šestouvrščena šola: 2.000 EUR OŠ Planina, Sevnica (2.787 glasov)
- Sedmouvrščena šola: 1.000 EUR OŠ Gustava Šiliha, Velenje (2.250 glasov)
- Osmouvrščena šola: 1.000 EUR OŠ Preserje (816 glasov)
Finalna oddaja kuharskege oddaje Mali šef 2
Zmagovalni recept sta pripravila Nik in Nika iz OŠ Medvode. Tokrat sta zakuhala kremno česnovo juho, zajčkov krožnik, pehtranove štrukeljce, zelenjavne sodčke in jagodni tiramisu.
Recept za zmagovalne jedi zadnje oddaje kuharskega šova Mali šef 2 najdete tukaj.
Drugo mesto sta z ajdovimi blini, srninim hrbtom in creme bruleejem zasedli Stella in Staša iz OŠ Miklavž na Dravskem polju.
Če ste kulinarično navdihnjeni, vas recept čaka tukaj.
Tretjeuvrščeni Sara in Naja iz OŠ Antona Ukmarja Koper sta pripravili bakala sous vide, hobotnico Mali šef in mandarinino pito. Recept si lahko ogledate tukaj.
Poglejte si galerijo finalne, 10. oddaje
9. oddaja, 2. 5. 2020
Sara in Naja iz Osnovne šole Anton Ukmar iz Kopra sta pripravili tortico iz jetrne terine.
Ste pripravljeni na izziv in bi želeli jed pripraviti tudi sami? Recept najdete tukaj.
Izidor in Domen iz Osnovne Šole Planina pri Sevnici sta pripravila jetrne paradižnike.
Če si želite tudi vi kulinarično ustvarjati, si oglejte recept.
Poglejte si galerijo devete oddaje
8. oddaja, 25. 4. 2020
Neža in Lana iz Osnovne šole Montessori iz Maribora sta v tokratni oddaji pripravili bujto repo, štruklje, svinjsko ribico in čokoladno kremo z mascarpone sirom in karameliziranimi orehi.
Bujta repa po tem receptu je odlična. Poskusite tudi sami.
Nika in Nik iz Osnovne šole Preska Medvode sta pripravila piščančji file nadevan s kranjsko klobaso.
Recept za kulinarično poslastico najdete tukaj.
Poglejte si galerijo fotografij iz osme oddaje
7. oddaja 18. 4. 2020
Ana Natalie in Martina iz Osnovne šole Mengeš sta pripravili slajderje, z belokranjsko pogačo lososom.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Saša in Stella iz Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju sta pripravili lajderje, z belokranjsko pogačo in osličom.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
6. oddaja 11. 4. 2020
Val in Mistral iz Osnovne šole Gustav Šilih Velenje sta pripravila Črni rižev narastek s sipinim ragujem s pidoči in sipinim ježkom.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Sara in Naja iz Osnovne šole Anton Ukmar Koper sta pripravila ragu kalamarov z domačimi špagetini in jakobovo pokrovačo.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
5. oddaja 2. 4. 2020
Alen in Sebastjan iz Osnovne šole Preserje pri Radomljah sta pripravila blitvino juho s hrenom in ocvrto rukolo, mini šunko v testu ter ribanim kuhanim jajcem.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Izidor in Domen iz Osnovne šole Planina pri Sevnici sta pripravila štefani pečenko, pire gomoljne zelene ter hrenovo omako.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Poglejte si galerijo fotografij iz pete oddaje
4. oddaja 26. 3. 2020
Sara in Naja iz Osnovne šole Antona Ukmarja Koper sta pripravili trgance iz račjih bedrc, parjene žemljice in omake (BBQ, slivova,… ).
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Nik in Nika iz Osnovne šole Preska Medvode sta pripravila račje tortilje, julienne zelenjavo in pomarančno omako.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Poglejte si galerijo fotografij iz četrte oddaje
3. oddaja 22. 3. 2020
Ana Natalie in Martina iz Osnovne šole Mengeš sta pripravili brodet na belo iz postrvi.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Izidor in Domen iz Osnovne šole Planina pri Sevnici sta pripravila postrvje žličnike v masleni rakovi omaki (sauce Nantua) in krompirjevo espumo.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Poglejte si galerijo fotografij iz tretje oddaje
2. oddaja 15. 3. 2020
Staša in Stella iz Osnovne šole Miklavž na Dravskem polju sta pripravili jetrne cmoke s proseno kašo, pečene v svinjski mrežici z zeliščno omako ter zelenjavno prikuho (različne tehnike).
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Val in Mistral iz Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje sta pripravila priželjc, omako, concasse zelenjave glazirane, kokice ješprena, z ajdovimi krapi nadevanimi z možgani.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Poglejte si galerijo fotografij iz druge oddaje
1. oddaja 8. 3. 2020
Neža in Lana iz Osnovne šole Montessori Maribor sta pripravili piščančji mini file s skorjico iz pistacij, kipnik s cvetačo in pistacijami ter pesto iz praženih pistacij.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Alen in Sebastijan iz Osnovne šole Preserje pri Radomljah sta pripravila rulado piščančjih bedrc s pistacijami, kremno rižoto s pistacijami in pečeno korenje s pistacijami.
Boste skuhali tudi vi doma? Preverite recept.
Poglejte si galerijo fotografij iz prve oddaje
Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.
Prijavite se