Pekovsko pecivo iz Sosedove pekarne
V sosedovih pekarnah lahko izbirate v rednem sortimentu med več kot 87 vrstami pekovskega peciva.
AJDOVA PALČKA

Ajdovo mešano pekovsko pecivo, 70 g
Ajdova palčka vsebuje pšenično in ajdovo moko. Ima podolgovato obliko palčke z rustikalno, hrustljavo skorjo, mehko sredico in izrazito aromo po uporabljenih sestavinah. Primerna je za manjše sendviče, saj ostane dlje časa sočna in sveža.
CIABATTA

Pšenično belo pekovsko pecivo, 100 g
Ciabatta je narejena po klasičnem dolgem postopku s predtestom, zato je sočna in aromatična. Sredica je grobo luknjičava - značilnost pravih ciabatt. Skorjica je zlato zapečena in hrustljava.
CIABATTA S ČEBULO

Pšenično belo pekovsko pecivo s čebulo, 100 g
Ciabatta je narejena po klasičnem dolgem postopku s predtestom, zato je sočna in aromatična. Sredica je grobo luknjičava - značilnost pravih ciabatt. Skorjica je zlato zapečena in hrustljava z vidnimi delčki pražene čebule 7,8%.
ČRNA KAJZERICA

Pšenično črno pekovsko pecivo, 60 g
Črna kajzerice je temnejše barve in ima hrustljavo skorjico. Sredica je mehka.
ČRNA ŽEMLJA

Pšenično črno pekovsko pecivo, 100 g
Črna žemlja je iz pšenične črne moke in kančka ržene moke. Ima čudovit aromatičen vonj in bogat okus. Ima hrustljavo skorjico in temno mehko sočno sredico.
FRANCOSKI ROGLJIČ

Izdelek iz kvašenega listnatega testa, 60g
Francoski rogljiček je narejen iz lisnato kvašenega testa. Skorja rogljička je hrustljava in zlato zapečena.
FRANCOSKI ROGLJIČ S KAKAVOVIM POLNILOM

Izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, 75 g
Francoski rogljiček je narejen iz dveh različnih plasti listnato kvašenega testa – običajnega belega in temnega z dodatkom kakava. Skorja je zlato zapečena in hrustljava, sredica enakomerno razlistana, z okusom po maslu, v sredini izdelka pa se skriva temno rjavo, aromatično polnilo, z okusom po kakavu.
FRANCOSKI ROGLJIČ Z MARELIČNIM POLNILOM

Izdelek iz kvašenega listnatega testa z nadevom, 75 g
Francoski rogljiček z mareličnim polnilom ima obliko ravnega rogljička. Pečen rogljiček je ob prerezu gosto razlistan z vidnim mareličnim polnilom v sredini. Skorja je zlato zapečena in hrustljava.
HOT DOG ŠTRUČKA

Pšenično belo pekovsko pecivo, 120 g
Izdelana je iz fine bele moke, z mehko belo sredico in nežno skorjico. Oblika štručke je primerna za izdelavo priljubljenega hot doga, kakor tudi za različne okusne sendviče.
HUDO PECIVO BREZ KVASA

Mešano pekovsko pecivo semeni, 70g
Hudo pecivo brez kvasa je izdelano po vzoru kruha brez kvasa. Iz štirih vrst moke (pšenična bela in polbela, ajdova, ržena bela, koruzna), ovsenih kosmičev in štirih vrst semen (bučna, lanena,sezamova,sončnična). Bogato aromo okusov poveže tudi dodano kislo testo, ki daje pecivu svežino in dolgo obstojnost. Sočna sredica, polna semen je gosto luknjičava, prožna in dobro topna v ustih. Skorjica je mehka, rahlo razpokana ter nežno posuta s semeni sezama in lana.
ITALIJANSKO PECIVO

Pšenično belo pekovsko pecivo, 60 g
Izdelek ima obliko ozke zavite štručke. Po peki je skorja svetla, sredica mehka in enakomerno porozna.
KORENINICA S SEMENI

Pšenično belo pekovsko pecivo s semeni, 120 g
Koreninica je v obliki zavite korenine. Skorja je hrustljava, posuta s sončnicami, sezamom, lanom in ovsenimi kosmiči. Sredica je sočna z vidnimi semeni. Količina semen je bogata, kar 9,7% Koreninica je sočna in aromatična s prijetnim okusom po semenih.
KORUZNA PALČKA

Koruzno mešano pekovsko pecivo, 70 g
Koruzna palčka je narejena iz pšenične in koruzne moke. Ima podolgovato obliko palčke z rustikalno, hrustljavo skorjico, mehko sredico in izrazito aromo po uporabljenih sestavinah. Primerna je za manjše sendviče, saj ostane dlje časa sočna in sveža.
KORUZNO PECIVO

Koruzno mešano pekovsko pecivo, 60 g
Sončnično pecivo je novost med pekovskim pecivom. Izdelano je iz pšenične in koruzne moke z dodatkom koruznega zdroba ter s kvasnim nastavkom, ki poskrbi za podaljšano svežino peciva ter polno in zaokroženo aromo. Posuto je s koruznim zdrobom.
MAKOVO PECIVO

Pšenično belo pekovsko pecivo z makom, 80 g
Makovo pecivo ima obliko podolgovate velike palčke. Skorja je bakrene barve in posuta z makom. Sredica je mehka in puhasta, z odprto strukturo. Makovo pecivo je izdelano s kvasnim nastavkom, ki poskrbi za podaljšano svežino peciva ter polno in zaokroženo aromo.
PARKELJ

Pšenično belo pekovsko pecivo z maslom, 100 g
Parkelj je narejen iz najboljšega kvašenega testa z maslom. Je zlato zapečen, z mehko belo sredico, ki je rahlo sladkastega okusa. Vsak Parkelj je oblikovan ročno, zato je malce drugačen od drugega in samosvoj. Prav vsi pa so prijazni in narejeni z ljubeznijo.
PIRINA POLNOZRNATA PALČKA

Pirino polnozrnato pekovsko pecivo, 70 g
Narejena iz 80% pirine moke in bogato posuta s pirinimi kosmiči. Skorjica je hrustljavo zapečena, sredica je gosta vendar mehka in sočna. Je primerna za manjše sendviče.
PRIMORSKA ŽEMLJA

Pšenično belo pekovsko pecivo, 100 g
Testo za primorsko žemljo je zamešano iz najboljše bele moke. Zato je sredica bele barve, mehka in sočna, skorjica pa aromatična, zlato zapečena in hrustljava.
PROTEINSKA CIABATTA

Pšenično mešano pekovsko pecivo s semeni, 130 g
Narejena je iz več vrst moke (pšenična polbela, ovsena polnozrnata in ajdova moka) ter z naravnim kislim testom, ki poskrbi za polnost okusa in podaljšano svežino peciva. Rustikalno razpokana skorjica je temno rjave barve s posipom iz drobljenih buč. Sredica je mehka in sočna z vidnimi semeni lanu in mletih buč ter temno rjave barve, ki jo doda vmešani kakav.
Prehranske trditve:
- VISOKA VSEBNOST PREHRANSKE VLAKNINE
- VIR BELJAKOVIN
Zdravstvene trditve:
- Beljakovine prispevajo k povečanju mišične mase.
- Beljakovine prispevajo k vzdrževanju mišične mase.
- Beljakovine prispevajo k ohranjanju zdravih kosti.
SONČNIČNO PECIVO

Pšenično mešano pekovsko pecivo s sončničnimi semeni, 60 g
Sončično pecivo je novost med pekovskim pecivom. Narejeno je iz pšenične in ržene moke z dodatkom sladne moke ter s kvasnim nastavkom, ki podaljša svežino in poudari aromo. Posuto je z obilo sončničnih semen.
SOSEDOVA KAJZERICA

Pšenično belo pekovsko pecivo, 65 g
Sosedovo kajzerico smo zamesili iz izbrane pšenične bele moke in jo prepoznamo po značilnem odtisu na skorjici. Sredica je nežna, enakomerno porozna in odličnega okusa, skorjica pa aromatična, zlato zapečena in hrustljava.
SOSEDOVA ŽEMLJA

Pšenično belo pekovsko pecivo, 65 g
Sosedovo žemljo smo zamesili iz izbrane pšenične bele moke, kar pripomore k večjemu volumnu in mehki sredici žemlje. Sredica je nežna, enakomerno porozna in odličnega okusa, skorjica pa aromatična, zlato zapečena in hrustljava.
SOSEDOVO PECIVO

Pšenično mešano pekovsko pecivo s semeni, 60 g
Pecivo iz pšenične in ržene moke, ki smo mu dodali obilo bučnih, sončničnih in lanenih semen. Bogata mešanica mok in semen ter dodano kislo testo oblikujejo aromatičen, poln okus in svežino, ki traja.
ZRNATO PECIVO

Pšenično pekovsko pecivo s semeni, 120 g
Zrnato pecivo ima obliko podolgovate velike palčke. Skorja je svetlo rjave barve in posuta z lanenimi, sezamovimi in makovimi semeni. V sredici poleg naštetih semen najdemo še prosena in sončnična semena ter sojin drobljenec, ki pripomorejo k hrustljavosti peciva.
ŽEMLJA Z GRAHAM MOKO

Pšenično pekovsko pecivo s polnozrnato moko, 55 g
Narejena je iz pšenične bele moke in polnozrnate pšenične moke. Žemlja je svetlo rjave barve z vidnimi pšeničnimi otrobi in hrapavo površino. Sredica je mehka z okusom po otrobih, skorjica je svetleča in hrustljavo zapečena. Njena posebnost je visok delež vlaknin.