Piščančji file nadevan s kranjsko klobaso
Nika in Nik iz Osnovne šole Preska Medvode sta pripravila piščančjo obaro, piščančji file nadevan s kranjsko klobaso, zelenjavno omako in krompirjeve njoke ter korenčkov muffin s Solo.
Sestavine in priprava
Piščančji file nadevan s kranjsko klobaso
- File piščančjih prsi,
- Kranjska klobasa,
- Jajce,
- Drobnjak,
- Sol,
- Parmezan.
Zarežemo file prsi tako, da dobimo žepek. Klobaso poparimo in jo zmiksamo. Klobaso in jajce zmešamo v maso, dodamo sveža zelišča in z njo nadevamo piščančje prsi. Prsi od zunaj začinimo, premažemo z maščobo in 10 min pečemo na 180 stopinj. Iz naribanega parmezana z zelišči pripravimo skorjico, piščanca vzamemo ven, nagrmadimo nanj parmezanovo zeliščno skorjico in pečemo še približno dve minuti.
Zelenjavna omaka
- Jušna zelenjava,
- Razna zelenjava,
- Olivno olje,
- Sol, poper, mleti česen
Zelenjavo prepražimo na malo maščobe in zalijemo z vročo vodo. In damo kuhati olupljen krompir v večjih kosih za njoke. Solimo. Ko je krompir kuhan, ga poberemo iz tekočine in ga pretlačimo za njoke.
Krompirjevi njokci
Krompir skuhamo v obari, ga poberemo ven in pretlačimo v plastično posodo. Cca 150 g krompirja in 150 g pirine moke zmešamo z jajcem in naredimo njoke. V omaki jih pokuhamo približno 5 minut.
Korenčkov muffin +sola
- 125 g olja,
- 125g sladkorja,
- 3 jajca,
- 380 g pirine moke,
- Cca 75 g zmehčanega masla za muffine,
- 150 g grškega jogurta,
- Sola pomaranča,
- 3 žlice Pecilniega praška
- Maslo,
- Čokolada,
- Cimet,
- Korenček 1 nariban in 2 vakumirana z nekoliko masla in začimbami in vanilijevem sladkorjem
Cimet, vanilijev sladkor, pomarančno lupino, limonino lupino, ščepec sladkorja, čokolado in žlico masla zvakumiramo in damo kuhati v lonec k zelenjavi. Kuhamo do mehkega. Ko je korenje dovolj mehko, poberemo vrečko iz tekočine, vsebino vrečke pretlačimo s paličnim mešalnikom.
Iz ostalih sestavin naredimo maso za muffine. In jih spečemo v namaščenih modelih.
Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.
Prijavite se