Začimbe ljubijo meso
Meso ljubi začimbe. Kaj pa vi? Jih znate uporabljati? Da bodo vaše mesne kulinarične dobrote še boljše, dodajte pravo mero pravih začimb.
Majaron je primeren za jedi iz svinjskega mesa in perutnine, za mesne mase in nadeve. Lahko se meša z ostalimi začimbami, z izjemo origana.
Črni poper dodamo, ko pripravljamo pikantne jedi in golaže.
Rdeča sladka paprika se čudovito zlije z okusom svinjine, dodajamo jo tudi perutninskemu mesu in divjačini.
Timijan uporabljamo, ko pripravljamo jedi na žaru ter obare, raguje in omake. Ker spada timijan med močnejše začimbe, ga doziramo previdno.
Kumina je odličen dodatek pri pripravi svinjskega mesa, pečenk in zrezkov.
Bazilika ima močno aromo, zato jo v manjših količinah dodajamo jedem iz govejega mesa.
Muškatni orešček je nepogrešljiv pri pripravi pečenk.
Rožmarin je osnovna začimba za pripravo marinad za divjačinsko meso, vendar previdno, rožmarin ima zelo močan okus.
Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.
Prijavite se