Družinska svinjska pečenka s hrustljavo kožico
Novo v naši ponudbi za hitra in nepozabna družinska kosila. Pripravite družinsko pojedino kot pravi kuharski mojstri. Družinska pečenka iz svinjskega kareja Pik Vrbovec Plus je že marinirana, soljena, fino uležana in blago začinjena. Je odlično sočna in izjemnega okusa. Pakirana je za 4 osebe. Vse kar potrebujete za odlično nedeljsko kosilo je pekač in 1 ura časa. Navdušeni boste nad rezultatom, saj bo vaša »hitra« domača svinjska pečenka enako okusna, kot v vaši najljubši gostilni. Ali pa še celo boljša.
Priprava
Pečenko samo odprete, postavite v primerno velik pekač s kožo navzgor, postavite v ogreto pečico na 230°C, po 15 minutah peke pa zmanjšate na 175°C. Za peko računajte 25 min za vsakih 0,5 kg mesa. Pečenke ni treba obračati in zalivati, da ostane sočna. Če pa želite jo lahko 2-krat zalijete z malo vroče vode, vina ali jušne osnove.
Če imate radi, da je meso rahlo rožnatega odtenka, pečete do središčne temperature med 65°C in 70°C, ko meso doseže 85°C pa je pečenka pečena.
Poleg pečenke lahko v istem pekaču pečete še na večje kose narezan slovenski krompir in slovensko čebulo. Zraven pa postrežete solato. Tako boste v dobri uri imeli na mizi pojedino za 4 lačne.
Po peki pečenko pokrijte s folijo in pustite odležati še 15 minut. V tem času uredite mizo in si nalijte kozarec rujnega, saj ste opravili težaško delo.
Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.
Prijavite se