Aktualno branje
-
Banane
Banane so hranljiva in priročna malica, ki jo dr. Feelgood priporoča tudi kot prigrizek po treningu. Preverite, ali so boljše zelene ali zrele?
-
Kako enostavno olupimo jajce?
S pomočjo priznane kuharske mojstrice Mojce Trnovec odkivamo male skrivnosti velikih kuharjev.
-
Kulinarični sprehod po zgodovini
Preberite kaj je z nami delila priznana kuharska mojstrica Mojca Trnovec, žirantka v oddaji Mali šef Slovenije.
-
Živila, ki jih ne smemo zamrzovati
Katera so ta živila nam je zaupala priznana kuharska mojstrica Mojca Trnovec.
-
Poskrbite, da bo hrana varna
Sigurno ste že slišali, da je skuhano hrano potrebno najprej ohladiti preden se jo postavi v hladilnik. Zakaj je temu tako pa izveste v članku.
-
Načrtujte meni za teden dni!
Hiter življenjski tempo vpliva tudi na prehranjevalne navade, zakaj ne bi načrtovali meni za teden dni.
-
Ko telo potrebuje odmor
Razstrupljanje je proces, ki vključuje spremembe načina prehranjevanja in življenja z namenom izločanja toksinov iz telesa.
-
Celiakija
Nekateri pozamezniki imajo trajno preobčutljivost na beljakovino gluten, ki jo najdemo v nekaterih žitih, zato se jim morajo izogibati. Bolezen se imenuje celiakija.
-
100 % ekološko pridelano – kaj je to?
Ne sme nam biti vseeno, kaj jemo. Izbira hrane, ki je ekološko pridelana pozitivno vpliva na nas in na naravo. Dobro za nas in dobro za okolje.
-
Prehrana in življenjski slog za boj proti raku
Nič ni pomembnejše od našega zdravja. Preberite 7 napotkov, kako se lahko borimo proti raku tudi s prilagoditvami prehrane in življenjskega stila.