Aktualno branje: Povejte z okusom
Včasih se zdi, da je dobro pripravljena jed večja nagrada za kuharja kot za tistega, ki mu je namenjena. Že sama kuharija je lahko terapija. Utapljamo se v vonjavah in okusih. V lepih strukturah in barvah, ki se ovijajo okrog nas.
-
Povejte z okusom - piknik
Počasi le prihajajo k nam tudi toplejši dnevi. Ko je vreme toplo in se letni čas obrača na poletje, se začne obdobje piknikov. Vsi se jih veselimo, saj piknik pomeni družinsko druženje v naravi, pečenje mesa, uživanje sveže zelenjave in sadja, kakšne športne igre, dobro glasbo itd.
-
Povejte z okusom - pomlad
Pomlad je kot nalašč za obujanje tradicije in kulinarično eksperimentiranje. Tako, kot se narava prebudi iz zimskega spanja in se prenovljena razbohoti v vsej svoji lepoti, tako je tudi iskanje novih kulinaričnih navdihov v tradiciji lahko odlična osnova za izjemne recepte.
-
NAJSLAJŠA TI – TORTICA
Včasih so sladice, ki s svojim videzom požanjejo največ občudovanja, zelo preproste za pripravo. Enako je z ljudmi. Ponosno nosim svoj naziv chef restavracije Maxim, a v sebi ostajam preprost in skromen fant iz Doba.
-
POMLADNO TE RAZVAJAM – RIŽOTA
Kremna rižota je tista jed, ki nas poboža od znotraj. V njej so združene najboljše sestavine in dolgo mešanje s kuhalnico. Včasih je treba razvajati tudi – sebe!
-
SPET SMO SKUPAJ – WELLINGTON
Zaradi narave dela sem veliko odsoten. In kako bolje kot z odličnim wellingtonskim filejem, v katerem so združene številne tehnike in najboljše sestavine, pokazati družinskim članom, da jih pogrešam in da se zavedam, da jih včasih postavljam na stranski tir?
-
IZ RODA V ROD – POTICA
Moja babica je kraljica potic. Njena potica najbolj diši in ima najboljši okus. Najbrž sem po njej podedoval ljubezen do tradicije, zato skrbno varujem njen recept za potico in ga bom tudi jaz predal svojim naslednikom.
-
PELJI ME NA PIKNIK – LOSOS
Rad imam sprehode v naravo, pogled na tiho reko pa me pomiri po vsem živžavu v kuhinji. Včasih je lahko tak sprehod tudi dober izgovor za romantični piknik v dvoje, na katerem kruhki z dimljenim losom preprosto ne smejo manjkati.
-
HVALA, MAMA – »BUDL«
Ob mrzlih zimskih dneh se večkrat spomnim, kako me je mama učila pripravljati budl. Strogo je nadzorovala, da so bile vse kocke kruha enako velike, in se glasno nasmejala, kadar sem pojedel preveč hrena in nehote spustil solzo ali dve.