Aktualno branje: Posebna prehrana
Alergije, občutljivost na določene sestavine v hrani ali odločitev za drugačen način prehranjevanja lahko predstavljajo izziv. Na srečo obstaja za živila, ki se jim želite izogniti, vedno več alternativ. Med izdelki "brez" poiščite tiste, s katerimi bo vsak vaš obrok velik užitek.
-
Celiakija
Nekateri pozamezniki imajo trajno preobčutljivost na beljakovino gluten, ki jo najdemo v nekaterih žitih, zato se jim morajo izogibati. Bolezen se imenuje celiakija.
-
Življenje brez glutena
Nekateri ljudje so občutljivi na gluten, ki je prisoten v večini žit, zato morajo pri prehrani zelo paziti. Preberite, kaj je dobro vedeti o občutljivosti na gluten.
-
LCHF kruhek Zdravko
Za pripadnike LCHF diete in vse, ki omejujete uživanje ogljikovih hidratov, so v Pekarni Grosuplje spekli čisto poseben kruh.