Aktualno branje
-
Instagram nagradna igra »Giveaway«
Trajanje: 25. 2. - 1. 3. 2021
-
Facebook nagradna igra »Popolna gospodinja Tajdi«
Trajanje: 24. 2. - 2. 3. 2021
-
Nagradni natečaj Naj slovensko pecivo
Od 18. 2. do 18. 3. 2021 sodelujte v nagradnem natečaju za izbor Naj slovenskega peciva. Izmed vseh prijavljenih bomo izbrali 8 kandidatov, s katerimi bomo posneli 8 kuharskih oddaj. Najboljši trije pa se bodo s svojim pecivom potegovali za naziv Naj slovensko pecivo. Njihovo pecivo bomo izdelali in dali na naše police, da kupci izberejo katero je najboljše.
-
Nagradna igra Gastronomske regije Slovenije
Trajanje: 23. 2. - 28. 2. 2021
-
99 % stvari, ki jih je o vlakninah dobro vedeti
Prehranske vlaknine predstavljajo »neprebavljivi« del ogljikovih hidratov, ki jih kot vir energije izkoriščajo mikrobi našega črevesja ter ob zadostnem dnevnem vnosu nudijo številne zdravstvene koristi.
Vlaknine so izjemno pomembne za naše zdravje in dobro počutje. Večina ljudi zaužije premalo vlaknin in bi jim dodaten vnos koristil. -
Facebook nagradna igra »Izzivi klasične kuharije«
Trajanje: od vsakega četrtka do nedelje do preklica
-
Nagradna igra »Tik tak obrok«
Trajanje: 22. 2. - 25. 2. 2021
-
Facebook nagradna igra »Jan Plestenjak – koncert ob 8. marcu«
Trajanje: 16. 2. - 1. 3. 2021 do 23.59
-
Zanimive bibarije za naše najmlajše
Naši malčki se neznansko zabavajo, ko se igramo igre s prsti ali prepevamo pesmice in zraven besedilo oponašamo z rokami. Z večjimi otroki pa se radi igramo kratkočasne odštevanke. Te igre so zelo priročne, saj jih lahko igramo povsod in kadarkoli. Zato smo pripravili seznam bibarij in iger s prsti, ki jih imajo naši mulci radi.
-
Kaj pa ogljikovi hidrati?
Ogljikovi hidrati so pogosto »na tapeti«, ko je govora o hujšanju in preoblikovanju telesa. Na žalost pa so ogljikovi hidrati v sodobni družbi prepogosto le napačno razumljeni in je njihova resnična »esencialnost« zanemarjena.
Kaj sploh so ogljikovi hidrati, zakaj so pomembni, kje jih najdemo v prehrani in kakšne so potrebe po njih … vse to sledi v nadaljevanju članka.