Aktualno branje
-
Račje tortilje s prilogo
Nik in Nika iz Osnovne šole Preska Medvode sta v 4. oddaji pripravila račje tortilje, julienne zelenjavo in pomarančno omako.
-
Bližje smo si, kot se nam zdi
Vse nas povezujejo zgodbe polne pristnosti in lokalni izdelki Radi imamo domače. V skrbi za dobro, zdravo hrano smo z enotno platformo povezali številne lokalne pri- in predelovalce.
-
Brodet na belo iz postrvi
Ana Natalie in Martina iz Osnovne šole Mengeš sta v tretji oddaji zakuhali brodet na belo iz postrvi.
-
Postrvji žličniki s prilogo
Izidor in Domen iz Osnovne šole Planina pri Sevnici sta v tretji oddaji pripravila postrvje žličnike v masleni rakovi omaki (sauce Nantua) in krompirjevo espumo.
-
Kultura pitja vina
Ob trenutkih, ko si privoščimo vrhunsko kapljico in iz omar vzamemo kristalne kozarce, je dobro poznati nekaj osnovnih podatkov o vinu, njegovih značilnostih in postrežbi.
-
Katere so avtohtone in udomačene lokalne sorte?
Veliko vin svetovnega slovesa se zagotovo znajde na vaši vinski polici. Toda, ali poznate tudi slovenske avtohtone in udomačene vinske sorte?
-
Jetrni cmoki s prilogo
Staša in Stella iz OŠ Miklavž na Dravskem polju sta v drugi oddaji zakuhali jetrne cmoke s proseno kašo, pečene v svinjski mrežici z zeliščno omako in zelenjavno prikuho (različne tehnike).
-
Pika na telefonu
Mercatorjevo plačilno kartico imate lahko tudi na svojem mobilnem telefonu. Naložite si aplikacijo Moj M in preprosto zbirajte pike, koristite ugodnosti in plačujte.
-
Kratka zgodovina piva
Zgodba o nastanku piva seže daleč nazaj. O njegovem pomenu priča tudi to, da je veljalo celo za plačilno sredstvo. Spoznajte še več zanimivosti iz zgodovine piva.
-
Najboljša avtohtona slovenska vina
Slovensko vinarstvo je zadnja leta v razcvetu in vedno bolj so cenjene avtohtone slovenske sorte. Na natečaju smo poiskali najboljše med njimi.